Historien Bag

Siden 1939 har Torvet 14 i Silkeborg været forbundet med lækre brød og kager.
I dag fører vi den stolte tradition videre i fransk-inspireret stil –
altid med fokus på kvalitet og kærlighed til croissanten.

Historien om Croissant

Året er 1939. Måneden er oktober. Vi befinder os lige inden tyskerne besatte Danmark.

Et stort byggeri, Østerport, i Silkeborg står færdigt med sin første af 3 faser. Det (særligt efter datidens normer) imponerende byggeri skulle indvies.

Langhoffs konditori var klar til at flytte ind i lokalerne på Torvet 14. De havde hidtil holdt til lige nede af vejen på Østergade 12 – Siden 1888! Lokalerne er som nu, med butik i gadeniveau og bageri i kælderen. Dengang var der dog også flotte serveringslokaler på førstesalen, hvor folk nød de mange lækkerier. Denne del lukkede man ned for i 1972.

I 1996 starter Henrik Kudsk Le Gateau. Han starter med at holde til på Nygade de første 5 år og i 2001 overtager han lokalerne på Torvet 14. Her gennemgår lokalerne – især bageriet i kælderen – en større renovering. Den nye forretning bliver et nyt varemærke i Silkeborg kendetegnet ved den fransk inspireret stil. Henrik fortsætter butikken frem til vi overtager den i januar 2025. Vi bliver derfor kun tredje sæt hænder siden 1939!

Der er rigtig mange silkeborgensere der på den ene eller anden måde har minder og historier om hvordan de som børn, har sendt lange blikke efter lækre marcipanfigurer eller drømt om en af de lune klejner. Historien starter altså med de første sider bliver skrevet for 137 år siden. Og i de nuværende lokaler for 86 år siden.

Det er kort fortalt den historie, der gjorde at vi ikke kunne sige nej da muligheden kom for at overtage lokalerne. Vi VILLE have der fortsat skulle sælges brød fra adressen og vi VILLE have det skulle være af lokale folk. Silkeborg skal have brød og kager ud ad døren på Torvet 14 – Basta!

Vi havde også et ønske om at fortsætte i det franske – både i stil, men også i udvalget. Der kom croissanten hurtigt i spil. Den rummer både det søde, det salte, det lyse og det grove. Vi synes at mulighederne i croissanten er uendelig. Fastelavnscroissant, fyldte croissanter, croissanter som panini og meget mere. Dette er også et område vi konstant er nysgerrige på at udvikle i.

Vi ser os selv som mennesker der gerne vil møde kunderne i øjenhøjde og yde den maksimale service. Service for os er den totale oplevelse. Et smil og et ”velkommen til” når du kommer ind ad døren, en smagsoplevelse du finder lækker og et ”farvel og tak for i dag” skal gerne være ting du oplever HVER gang du besøger Croissant Silkeborg.

OM OS

Vibeke Træholt – Ejer

Jeg går meget op i musik – særligt dansk, fodbold og gamle danske film. De seneste 5-10 år er interessen for at lave og eksperimentere med mad begyndt at fylde mere og mere. Absolut ingen uddannelse indenfor dette – dog en helt klar mening om hvordan jeg synes det skal smage. Jeg har trods alt spist mad i mange år 😉
Derfor var jeg ikke bange for at kaste mig ud i et delansvar for køkkenet og for de ting vi gerne vil tilbyde kunderne. Jeg vil hele tiden være nysgerrig på, hvad vi selv kan producere eller give et tvist – så vi gør det vores eget.
Alt begyndelse er svær – men jeg er KLAR.

Nick Træholt – produktion/altmuligmand – Gift med Vibeke.

Født og opvokset i Silkeborg. Oprindeligt udlært VVS-montør og siden hen beskæftiget mig med salg indenfor VVS. De seneste år har jeg beskæftiget mig med koordinering af varmepumpeinstallationer for OK.

Dette er stadig mit hovederhverv, selvom der er mange ”interessetimer” i Croissant.

Privat er jeg, som nævnt, gift med Vibeke. Vi bor i Balle. Vi har sammen sønnen, Oscar. Derudover har jeg en datter, Cathrine, fra et tidligere forhold og Vibeke har to sønner, Nicklas og Tobias, fra tidligere.